Nya röster

Colours of Innocence

Manas Mukul Pal | 86min | Indien

  • År: 2016
  • Språk: Bengaliska
  • Text: Engelsk
  • Svensk Premiär

I den här vackert filmade, hjärtskärande och ömsinta debut har den stilsäkra regissören skapat ett otroligt rörande verk som framkallar tårar.

När pappan till Gopal och Chhotu lämnas halvdöd efter en olycka tvingas den urfattiga familjen att leva på svältgränsen. Gopal måste sluta gå i skolan och börja göra småjobb för att sätta mat på bordet. När lille Chhotu, som dagdrömmer om god mat, hör talas om en festlig gratislunch som byborna bjuder på, försöker han att nästla sig in hos matriarken genom att bjuda henne gratis palmyranötter så att han ska hamna på gästlistan. Filmen är precis som Satyajit Rays "Apu-triologi" baserad på en historia som skrevs av Bibhutibhushan Bandyopadhyay 40-talet.

- Asha Richards

Visningar

15
fredag 27 januari
17:30
Biopalatset 2
90:-
69
lördag 28 januari
12:30
Chalmers
90:-
268
måndag 30 januari
10:15
Biopalatset 6
65:-
4031
söndag 29 januari
21:15
Haga 2
90:-
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Manas Mukul Pal

Regissör: Manas Mukul Pal

Manas Mukul Pal föddes 1987 i Basirhat i Västbengalen. Han började som skådespelare och teaterregissör under skoltiden. Efter studenten gick han med i en professionell teatergrupp i Kolkata. Hans intresser för film ledde till att han arbetade som assistent åt berömda bengaliska regissörer. [Sahaj Paather Gappo] ([Colours of innocence)] är Manas Mukul Pals debutfilm.

Min debutfilm [Sahaj Paather Gappo] är baserad på novellen "Taalnabami" av B. Bandyopadhyay. Mellan mat och feststämning står ekonomisk stabilitet som begränsar den munterhet som naturen erbjuder. Naturen, ritualen och festglädjen är sammanlänkade men ekonomiska faktorer och förändringar gör kosmos till kaos. Chhotu hoppas på att bli inbjuden till Seths palats där Gopal söker pengar för att överleva. Det är en berättelse som går från oskyldighetens värld till erfarenhetens värld – ett uppvaknande inför bedrägeriets verklighet. Unikt med filmen är att drömmen står parallellt med den hårda verkligheten. Tilliten kan krossas, hoppet kan svikas, men drömmen dör inte, dess förtrollning försvinner inte. Två barns svärmiska ögon visar mer än balanräkningen.

Manusförfattare:
Manas Mukul Pal
Fotograf:
Mrinmoy mondal, Shupratim Bhol
Klippare:
Sujay Dutta Ray, Anirban Maity
Musik:
Indraadip Dasgupta, Chandradip Goswami
Medverkande:
Nur Islam, Samiul Alam, Sneha Biswas
Regissörens filmografi:
  • 2016 Sahaj Pather Gappo (colours Of Innocence), Feature;