Svenska premiärer

Ghostbrothers

Richard Dinter | 67min | Sverige

  • År: 2017
  • Språk: Engelska
  • Världspremiär

Spöken, en schaman och en konfliktfylld syskonrelation i en personlig, rörande och humoristisk dokumentär om två halvbröder på jakt efter sitt förflutna och varandra.

De har olika mammor, olika liv och har inte sett varandra på 14 år. Peter har i en dröm hört deras farmor säga att han ska åka till Kroatien för att leta efter farfar Emils barndomshem. Huset, som konfiskerades av kommunisterna efter andra världskriget, ska enligt farmodern nu tillhöra honom. Richard vill lära känna sin bror och följer med. Sökandet efter deras gemensamma förflutna antar nya dimensioner när skilda verklighetsuppfattningar, gamla oförrätter och smärtpunkter kommer upp till ytan. I en dokumentär fylld av spöken från familjens och Centraleuropas historia försöker två halvbröder definiera sin relation till varandra.

Under Göteborg Film Festival är Richard Dinter på plats för att möta publiken i Göteborg. Richard Dinter deltar i ett Q&A efter visningarna den 31/1 och 1/2.

- Tobias Åkesson

Visningar

tisdag 31 januari

17:30

401:
Capitol
90SEK

onsdag 01 februari

22:30

536:
Draken
90SEK

torsdag 02 februari

12:30

560:
Göta 2
65SEK
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Richard Dinter

Regissör: Richard Dinter

Richard Dinter, född 1964 i Stockhom, började sin karriär som radioproducent. Var under 2016 aktuell med kortfilmen [Snow] och dokumentären [Night].

När jag fick Peters brev hade jag inte sett honom på 14 år. Jag sa till mig själv: Det här är chansen att äntligen lära känna min bor och kanske få förståelse för vår gemensamma bakgrund. Och jag visste att jag var tvungen att göra en film om det. En film som var både djupt personlig och humoristisk. Lika riktig och invecklad som livet kan vara. En film fylld med spöken.

Producent:
Freddy Olsson
Fotograf:
Albin Biblom
Klippare:
Bernhard Winkler
Musik:
Cicely Irvine
Medverkande:
Richard Dinter and Peter Dinter
Kontakt:
Richard Dinter, richard@richarddinter.com
Regissörens filmografi:
  • 2017 Ghostbrothers, doc; 2016 Night, doc; 2016 Snow, Short; 2010 White, Experiment; 2008 There´s No Limits To What I Can Do, Experiment; 2007 My Croatian Nose, Short;
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-