Nya röster

I Know How to Knit

Nadezhda Stepanova | 78min | Ryssland

  • År: 2016
  • Språk: Ryska
  • Text: Engelsk
  • Internationell Premiär

Stickning är en metafor för livet. Blir det ett fel så måste det repas upp. 20-åriga Tanya använder sin sjukhusvistelse till att repa upp sitt liv.
Debuterande Nadezhda Stepanova knyter an till en rysk litteraturtradition när hon placerar sin huvudperson på ett mentalsjukhus. Den unga kvinnan har försökt ta sitt liv och i sjukhusbädden får hon möjlighet att repa upp den härva som livet utgör. Härifrån gör vi utflykter både till hem, arbete och gamla pojkvänner. I anteckningsboken hon fått av sin mor skriver hon romanen om sitt liv, samtidigt som vi får uppleva det. Filmen har ett tempo och en ton som gör det väldigt enkelt för tittaren att glida in och bli ett med huvudpersonen. Det är poetiskt utan att bli högtravande. Som ett extra plus är det svårt att inte bli förälskad i bilderna från Sankt Petersburg.

- Freddy Olsson

Visningar

37
fredag 27 januari
20:00
Biopalatset 9
90:-
179
söndag 29 januari
12:30
Haga 2
90:-
358
tisdag 31 januari
10:15
Biopalatset 5
65:-
4061
lördag 28 januari
12:30
Göta 3
90:-
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Nadezhda Stepanova

Regissör: Nadezhda Stepanova

Nadezhda Stepanova föddes i Yoshkar-Ola och studerade piano vid stadens Tchaikovsky Music College. Hon tog emot ett pris vid internationella En Dzirds scentävlning. 2010 började hon läsa vid Russian State University of Cinematography där hon läste under Sergei Solovyovs ledning. Theatre: [O bezumii] ([On Insanity]) baserads på noveller och essäer av Leo Tolstoy. Filmer: [Between tall mountains], [O glavnom] ([The main thing]).

Ibland omringas vi av människor som får oss att lida mycket. Och de här människorna kan våra närmaste och käraste. Det gör smärtan outhärdlig. I verkligheten kan det vara så att de lider mer än man själv gör. Om de framkallar den här smärtan betyder det att de känner sig ännu mer hopplösa. Det är jag säker på. Det enda sättet att komma ur det är att förändra dig själv, att få färsk inblick i dig själv. Det var viktigt för mig att säga det här.

Producent:
Sofiko Kiknavelidze
Manusförfattare:
Tatyana Bogatiryova
Fotograf:
Dmitry Ulyukaev
Klippare:
Sergey Ivanov
Medverkande:
Alina Hodzhevanova, Vladimir Svirskiy, Oleg Dolin, Roza Khayrullina, Anastasiya Imamova, Yuri Pavlov, Anna Pavlova, Alyona Starostina, Tatyana Stepanova, Lavrentiy Sorokin, Irina Gorbacheva
Kontakt:
Ant!pode Sales&Distribution, festivals@antipode-sales.biz
Regissörens filmografi:
  • T S ‘Y’ R K [C’y’rcus], Short.