Musik nonstop

Los Punks: We Are All We Have

Angela Boatwright | 79min | USA

  • År: 2016
  • Språk: Engelska
  • Text:
  • Nordisk Premiär

Angela Boatwrights första långfilmsdokumentär är en intim, tillika varm skildring av den råa punkscenen, i en utsatt del av Los Angeles som sällan skildras.

Filmen fångar en välkomnande och inkluderande scen i sann DIY-anda. Vi möter kvinnor och män med olika ursprung, i olika åldrar, med varierande funktionsuppsättningar och sociala villkor. Musiken binder de marginaliserade samman och tillsammans skapar de ett sprakande, färgstarkt community. Det här är inte bara ännu en punkdokumentär, utan också en film som illustrerar den kreativa kraft som är sprungen ur det kollektiva och emotionella. En ömsint dokumentär om punk och gemenskap för alla, oavsett om man gillar musiken eller inte.

- Anna Brobäck

Visningar

41
fredag 27 januari
21:30
Haga 1
90:-
253
söndag 29 januari
21:45
Haga 1
90:-
394
tisdag 31 januari
15:15
Biopalatset 9
65:-
807
lördag 04 februari
22:00
Biopalatset 10
90:-
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Angela Boatwright

Regissör: Angela Boatwright

Angela Boatwright är fotograf och dokumentärfilmskapare verksam i Los Angeles. Född och uppvuxen i Columbis i Ohio. Angela tog upp sin första kamera vid 14 års ålder och har inte sluta ta bilder sedan dess.
Efter nästan två årtionden i New York flyttade Angela till Los Angeles där hon började göra dokumentärfilmer. 2014 regisserade hon en episodisk nätbaserad dokumentär i fem delar, [East Los for Vans], som dokumenterar bakgårdspunkscenen i East Los Angeles. Den uppvisar en uppfinningsrik yttring och ett familjbaserat samhälle som firar musiken, konsten och självuttryck. Seriens framgång ledde till hennes första långfilm [Los Punks: We Are All We Have], som producerades åt Vans och kommer premiära vid Slamdance Film Festival 2016.

Jag flyttade till Los Angeles fyra år sedan. Vid den tiden var jag intresserad av att skapa nya kontakter och att hitta arbete. Jag bads då marknadsföra idéer åt en dokumtärkampanj ... Samtidigt försökte jag desperat att hitta likasinnade människor. Jag hade vuxit upp med hårdrock, punk och hardcore – och allt vad det innebär – och jag visste att Los Angeles hade en legendarisk punkscen så jag ville undersöka den. Jag nämnde att jag brukade gå till bakgårdsspelningar och jag tänkte att de kanske skulle vara ett bra ämne, och [produktionsbolaget] sa "underbart!"

Producent:
Agi Orsi
Manusförfattare:
Christine Triano
Fotograf:
Fortunato Procopio, Josh Salzman
Klippare:
Tyler Hubby
Musik:
Bryan Lee Brown
Medverkande:
John Alvarado, Gary Alvarez, Nacho Corrupted, April Desmadre, Alex Pedorro
Regissörens filmografi:
  • 2016, Los Punks: We Are All We Have, Doc.