Svenska premiärer

Ingen tid för kärlek

Bo Sjökvist, Bengt Löfgren | 85min | Sverige

  • År: 2017
  • Språk: Svenska, Tyska
  • Text: Engelsk
  • Världspremiär

Kompositören Johnny Bodes epitet var många och under sin samtid kallades han bland annat opportunist, nazistpajas, kommunist, bedragare och mytoman.

Filmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren ger sig i kast med att försöka porträttera Johnny Bode och hans geni och finner i honom en hänsynslös och ansvarslös rumlare, men också en ensam människa som blev avvisad av sin familj, internaliserad på mentalsjukhus och tvångssteriliserad. Idag är Johnny Bode kanske mest känd för ”Bordellmammans visor” som gavs ut 1968 och där Lillemor Dahlqvist gör den kvinnliga stämman, men hans person och liv berättar också om ett normativt 1900-tal präglat av krig och politisk turbulens.

Under Göteborg Film Festival är Bo Sjökvist och Bengt Löfgren på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningarna den 1/2, 2/2, 3/2 och 4/2.

- Tobias Åkesson

Visningar

onsdag 01 februari

17:45

507:
Biopalatset 9
90SEK

torsdag 02 februari

12:15

551:
Biopalatset 2
65SEK

lördag 04 februari

19:30

781:
Göta 1
90SEK

fredag 03 februari

21:30

4064:
Biopalatset 3
90SEK
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt

Regissörer

Bo Sjökvist (född 1973) och Bengt Löfgren (född 1965) är dokumentärfilmare som under drygt 20 år gjort filmer på varsin kant och tillsammans. Tillsammans har de bland annat gjort predikanten om frikyrkopastorn Målle Lindberg och Matlagningsprogrammet ingen talar om, som hade premiär på Göteborgs filmfestival förra året.

[Ingen tid för kärlek] är ett försök att skildra en av Sveriges största populärkulturella gåtor. Johnny Bode hade stora succér både i Sverige och resten av Europa, så är ändå han helt utskriven ut historien. Varför då? Han liv är så i innehållsrikt och så bizzart att det blir osannolikt. [Ingen tid för kärlek] försöker komma bakom på fasaden på schlagerstjärnan, brottsslingen, operettkungen och porrmusikinovatören Johnny Bode, visa vem han var och skildra hans konstnärsskap för en ny publik.

Bo Sjökvist

Bo Sjökvist

Bengt Löfgren

Bengt Löfgren

Producent:
Fredrik Lange, Christer Engström, Anders Kwarnmark
Manusförfattare:
Bo Sjökvist med manusmedverkan av Fredrik Lange och Bengt Löfgren
Fotograf:
Bengt Löfgren
Klippare:
Erika Gonzales och Pierre Laurent
Musik:
Johnny Bode och Kjetil Schjander-Luhr
Medverkande:
Bo Sjökvist, Lillemor Dahlqvist, Ingmar Norlén och Gustaf Görfeldt
Kontakt:
Vilda Bomben Film, fredrik@vildabomben.com
Svensk distributör:
Folkets Bio
Regissörens filmografi:
  • 2016 Mitt Psyke, TV; 2012 Fallet William Petzäll, doc; 2011 Barn Till Varje Pris, TV; 2011 Nordstan, TV; 2010 Sverigedemokraterna, doc; 2007 Predikanten, doc;
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-