Svenska premiärer

One Ticket Please

Matiss Kaza | 65min | USA, Lettland, Sverige

  • År: 2016
  • Språk: Engelska
  • Internationell Premiär

Nicki är en kulturtantshustler i New York. Hon gör vad som helst för att gå på teater och ser ofta 11 föreställningar i veckan.

Det finns hundratals teatrar i New York – från turistfällorna på Broadway till små scener som knappt är större än ett vardagsrum. Nicki Cochrane har troligen sett en föreställning på varenda en. Hon lägger nästan alla sina pengar på sin favoritsyssla, vilket ibland innebär att hon inte har råd att köpa mat i flera dagar. Hennes livsstil går inte bara ut över henne själv, utan också över relationen till hennes barn och vänner. Men teatern är inte bara ett fritidsintresse, utan tillfredsställer Nickis ständiga behov av att lära sig mer om världen. Ett fascinerande personporträtt av en djupt sökande, totalt övertygad, förvirrad människa.

Under Göteborg Film Festival är Matiss Kaza och Nicki Cochrane på plats för att möta publiken i Göteborg. De deltar i ett Q&A efter visningen den 31/1. Matiss Kaza deltar i ett Q&A efter visningen den 30/1

- Maja Kekonius

Visningar

måndag 30 januari

17:30

312:
Haga 1
90SEK

onsdag 01 februari

20:15

528:
Biopalatset 8
90SEK

tisdag 31 januari

15:00

388:
Göta 1
65SEK
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Matiss Kaza

Regissör: Matiss Kaza

Matiss Kaza, född 1995 i Stockholm, är en New York-baserad filmare som har arbetat med många dokumentärfilmsprojekt. [One Ticket Please] är hans regidebut.

Jag träffade Nicki Cochrane för snart två och ett halvt år då jag såg min första teaterproduktion i New York. Hennes historia av teaterbesök var imponerande nog men det var hennes fullkomligt bombastiska personlighet som grundade mitt beslut att filma henne. Jag är tacksam för all energi och humor som filmen har på grund av hennes stora engagemang. Mitt ursprungliga mål var att berätta om en otroligt lidelsefull och kontroversiell teaterbesökare i New York. Till slut försökte jag också utforska samtidens värderingar och samhällets dragning till eskapism.

Producent:
Una Celma
Fotograf:
Aleksandrs Grebnevs, Noah Weisfoge
Klippare:
Gunta Ikere
Musik:
Martins Brauns
Medverkande:
Nicki Cochrane
Kontakt:
Fenixfilm, fenixfilm@inbox.lv
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-