Nya röster

Prowl

Alexandra Balteanu | 75min | Tyskland

  • År: 2016
  • Språk: Rumänska
  • Text: Engelsk
  • Nordisk Premiär

Lidia, Denisa och Vanessa, tre kvinnor under en bro i Bukarest där de hittar sina kunder. De säljer sina kroppar, men de säljer inte sina själar. De slår tillbaka.

Lidia föder upp duvor och lever ett alldagligt liv med man och två barn, Denisa vill köpa ett par nya skor åt sin fästman och Vanessa längtar efter en grönögd drömprins. En dag när polisen kommer på ett av sina oannonserade besök gör de muntligt motstånd. Det slutar med att de står i bara underkläderna i en iskall vind på en motorväg. Den svarta humor som krävs för att överleva i denna verklighet går igen i Alexandra Balteanus debutfilm. Det som utvecklas mellan de tre kvinnorna värmer ett frostigt Bukarest.

Under Göteborg Film Festival är Alexandra Balteanu på plats för att möta publiken i Göteborg. Alexandra Balteanu deltar i ett Q&A efter visningarna den 30/1 och 31/1.

- Freddy Olsson

Visningar

måndag 30 januari

19:45

329:
Biopalatset 2
90SEK

tisdag 31 januari

14:45

380:
Biopalatset 2
65SEK

onsdag 01 februari

12:45

467:
Biopalatset 8
65SEK
  • Tillgänglig
  • Fåtal kvar
  • Slutsålt
Alexandra Balteanu

Regissör: Alexandra Balteanu

Alexandra Balteanu, född 1982 i Rumänien. Balteanu har bott i Tyskland sedan 2003 och studerade mediekunskap vid Bahaus universitet i Weimar fram till 2008. Efter filmpraktik och inspelning av en kortdokumentär i Rumänien började hon studera filmregi vid DFFB i Berlin 2010. [Vân?toare] är hennes första långfilm.

Under två månader följde jag med Carusel på fältutflykter. Carusel är en förening som arbetar med skademinskande åtgärder för sexarbetare i Bukarest-området. Först jag bara en iakttagare men så småningom började jag prata men några av flickorna – varav de flesta kom ifrån landsbyggsområden nära Bukarest och Pitesti och som arbetade på ringleder i dessa städer. De här kvinnorna har godkänt rädsla, övergrepp, förnedring och fattigdom som beståndsdelar i den värld där de lever och arbetar. Men de verkar inte bittra mot samhället som eventuellt bär huvudansvaret för bekymren. Tvärtom uppvisar tjejerna mycket mod och beslutsamhet under svåra omständigheter. De skulle med all sannolikhet lovordas för de här egenskaperna hade de haft ett annat yrke. De har anpassat sig efter sin miljö och de är varken överdramatiska eller passiva i svåra tider. Tanken var att göra en film om en vanlig dag i tre sexarbetares liv – Lidia, Denisa och Vanessa – för att utforska figurerna och reglerna i gatuvärldens vrår. Berättelsen är tänkt att uppstå organiskt ur figurer och sakförhållanden eftersom jag ärligt talat varit mer intresserad av att fånga livet som det levs än att framföra ett budskap.

Manusförfattare:
Xandra Popescu, Alexandra Balteanu
Fotograf:
Matan Radin
Klippare:
Antonella Sarubbi
Musik:
Nimrod Gilboa
Medverkande:
Corina Moise, Iulia Lumânare, Iulia Ciochina?, Sergiu Costache
Kontakt:
Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin, festival@dffb.de
Regissörens filmografi:
  • 2016 The Man In The Case, Short.
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-