Seminarier

Seminarium: Jämställdast i världen! - men hur är det med mångfalden?

Sverige hyllas som ett föregångsland när det gäller jämställdhet i filmbranschen, och sägs vara bäst i världen när det kommer till kvinnlig representation framför och bakom kameran. Men hur står det till med mångfalden? Women in Film and Television (Wift) djupdyker i frågan med tre intensiva expertföreläsningar och en efterföljande diskussion.

Inti Chavez Perez reder ut begrepp kring normkritik och varför han hittade på ett eget filmtest om ickevita i svensk film. Cecilia Gärding presenterar sin forskning från boken Mångfalden i det svenska filmarvet 1890-1950 och introducerar en teori för att främja inkludering av etniska minoritetsgrupper i västerländsk film. Rojda Sekersöz berättar om processen med sin film Dröm vidare, som tävlar om Dragon Award Best Nordic Film, och visionerar om framtiden. Nisti Stêrk, ordförande i Wift, introducerar.

Seminariet presenteras i samarbete med Wift Sverige.

Medverkande: Cecilia Gärding, etnolog, statsvetare, filmare, författare; Inti Chavez Perez, journalist och författare; Rojda Sekersöz, regissör, poet; Nisti Stêrk, ordförande i Wift och festivalchef internationella komedifilmfestivalen

Moderator: Ellen Tejle, föreläsare, initiativtagare till A-märkt

Plats & tid

Auktionsverket Kulturarena
lördag 04 februari 13:00
favorite_border
0

Snabbköp biljetter här!

Fyll i visningsnummer och antal.

Summa: 0:-